söndag 5 december 2010

Räserfart med Benke

Hennes pappa Benke kommer lagom till lunchtid, men de har precis vaknat, de är minst sagt lite trötta (elller reducert som man säger på Norska om dagen efter). Han och Hon äter en pizza till frukost och därefter beger de sig hem och jobbar. De går igenom vad som ska göras, och vad som måste handlas. Det blir en tur på Bauhaus för att köpa tapterseringssaker och lite annat nödvändigt.

När de väl kommer hem så sätter de i gång att måla hallen. Först måste det maskeras en del och gamla hyllan/bänken vid ytterdörren, skohyllan och hatthyllan monteras ner. De spackar och fixar, väggen mot lilla toaletten (döpt till fantomengrottan av Honom) hade en trådtapet som Han slet loss. Benke kämpade med hyllan som var ditskruvad för flera sekler sen och därefter övermålad flera gånger. Hyllan fick till slut sågas bort från väggen.

Hylljävel!!


Snyggt monterat/målat av dem innan. Pinsamt! överallt så finns det glapp i färg och konstigt monterade sladdar som är övermålade eller dragna konstigt. Klåpare har tagit hand om mig fram tills nu!

Hur faan har dom tänkt när dom monterade skogarderoberna??

Jävla vävtapet, den ska bort!!

Pilla pilla... slita skära...

Spackla spackla...

Ok, den längsta killen kan måla under trappen...

Så kan den kortaste tjejen måla i taket...

Längsta killen målar under elementen och längs golvlisten...

Han målar väggarna. Det är roligt att måla :-)

Och Hon målar taklister...

Det går undan när Benke är här. Arbetsläger nästan!

Smut-fläckarna försvinner och i slutet av kvällen så är jag riktigt vit och fin hela hallen. Bara elementet kvar som är lite slitet...

Inga kommentarer: