tisdag 30 november 2010

Flytta runt, packa upp, stuva undan

Hon har varit i Rom en helg, Han har haft träningshelg med laget och haft dem på besök här. Alla gästrummen och soffan var fulla.

Saker och ting hamnar i rätt rum allt eftersom... Det är långt i från klart men möblerna är faktiskt monterade och det börjar likna nått...

Arbetsrummet har ett nytt skrivbord och uppackad dator så att man kan lyssna på musik. Dessutom har de fyllt Hennes gamla garderober till bredden med mappar, pärmar, lådor och andra kontorssaker. Han har fått en egen kontorsstol som är likadan som Hennes, men det nya stora skrivbordet ser så ynkligt ut i rummet. De har redan bestämt sig för att köpa ett till så dom får varsitt... Dessutom saknas det en hurts att lägga småjox i. Hans lagkompis Larry ska hämta garderoben som bliivt över vilken vecka som helst...

Vardagsrummet på första våningen. Hans stora soffa i hörnet, fotöljen de klätt om själva och Hennes soffbord. Det blir fint med nya vita mattan, en fårfäll och en vit pläd. Han vill bara ha svart och vitt här inne, inte ens tavlorna får vara i färg... men Hon smyger dit två mörklila kuddar så att det inte ska bli helt grafiskt.

Sovrummet har fått en ny dubbelsäng. Den var visst lite större än de tänkt sig. Man ska inte måtta 180 cm x 200 cm när man mäter hur mycket plats sängen ska ta. Man ska mäta hur stor sängstommen är... dvs + ca 20 cm åt båda hållen... Jaja, tur att sovrummet är stort. Den får plats ändå. Väggen saknar fortfarande tapet, men det kommer snart...

Sovrummet med nya säng och nya bryråer. Nu kan kläderna äntligen börjas packas upp...

Moment 22 hela tiden... vi kan inte packa upp de där kartongerna förrän vi har målat hyllan, vi kan inte måla hyllan förrän vi röjt undan de här kartongerna... eller vi kan inte flytta sängen till gästrummet eftersom det är fyllt med jox, vi måste rensa källaren och se till att packa den med prylar först, fast då måste vi först flytta ut allt bråte som är i vägen där, men det går inte förrän vi tömt gästrummet... osv..

söndag 21 november 2010

Rensa taket...

Han och Hon beger sig upp på stegen upp på takets östra del. Den västra delen är för högt upp och för brant för att man ska kunna ta sig upp på den, men på den östra sticker det ut ett litet plåttak som sluttar mindre brant, som man kan stå på så där går det bra att stå och kratta/soppa/pilla ner all mossa, löv, kvistar som ligger på mitt tegel och på plåten nedanför.

Att jag har fått bli så vanvårdad är tragiskt. Sååå skönt att bli av med skräpet!
Kolla vad risig jag ser ut! :-(

Lagren med löv, kvistar och mossa har förmultnat så understa lagret av skräpet är färdig jord.

Kratta med plastkratta är bäst, då hårda verktyg kan skada takpannorna...

Utsikt tvärs över gatan mot grannen (som aldrig är hemma)

Verktyg: sopborste och kratta

Spade för att ösa med. Hela 10 fulla blå IKEA-påsar blev det som häldes på komposten.


Se så fint det blev! inte ett löv kvar och ingen mossa som växer. Men vad händer? KLIRR!
Hon ser honom försvinna ner över kanten och det hörs ett klirrande ljud och en krash. Stegen har glidit på det hala altangovlet när Han ska klättra ner med de sista påsarna. Han klarar sig genom att ställa sig på fönsterkarmen till köket, men stegen har ramlat rakt igenom båda glasen på fönstret...

Stegen på plats igen så att Hon kommer ner...

En sista bild på hur fint det blev... Vågar Hon klättra ner?

Han säkrar stegen när Hon klättrar... hm. Kanske borde ställt den mot staketet från början...

Glassplitter i hela köket. Tejpa rutan med plast...
Han utanför det tejpade fönstret...

Trasiga rutan uppifrån...


Efter middagen ger dom sig upp igen! Med pannlampa lägger Han sig på mage och gräver ur hängrännan med händerna. Ytterligare en full IKEA-kasse blir det med jox från hängrännan. Nu kan äntligen allt vatten rinna av mig lite lättare!


Efter vintern är planen att de ska tvätta mig med mosstvätt så jag blir ren och fin, samt spänna upp koppartråd längs nocken så att inte mossan kommer tillbaka. Löven och kvistarna kommer man nog inte undan på den här tomten, men nu har de ju vanan inne och kommer se till att jag åtminstone får en årlig genomgång...

Snön regnar bort...

De första milimetrarna snö och is som kommit under veckan regnar bort under söndagen. Efter en sovmorgon bestämmer de sig för att ta chansen att röja på taket. Passa på innan det kommer mer snö.

Från gatan. En riktigt grå och tråkig söndag. Dimma, duggregn och bara några få plusgrader. Han är redan uppe på taket och har börjat städa...

Entré

Altanen med ingång till vardagsrummet

(OJ vilken tur de hade, redan dagen efter vräkte snön ner igen...)

lördag 20 november 2010

Larry rycker in!

Hon och Han kämpar på, men till helgen tar de in lite extra-hjälp och får hjälp att måla om vardagsrummet. Äntligen slipper jag den fjantiga aprikos-beiga och blir fint vit.
tejpa tejpa!

tejpa lister

måla...

måla vitt!

torsdag 18 november 2010

Röra

Första dagarna så packas det upp, flyttas, stuvas om, monteras en jäkla massa möbler, demonterar flyttkartonger och fixar. Trots att de jobbar heltid och 8 timmar om dagen båda två så jobbar de nästan lika länge till när de kommer hem på kvällarna... De sliter som djur för att jag ska bli fin!

söndag 14 november 2010

IKEA

Ny dubbelsäng inhandlas. Stort ska det va! 180 cm bred blir det, stomme i brunsvart trä, med IKEAs egna tempur-bäddmadrass, samt nya tempurkuddar.
Två nya byråer till sovrummet i brunsvart också, och lite småsaker som lampor och filtar och kuddar förståss. Självklart precis innan dom stänger och med visslande tomte-marshen när de köar till kassorna, precis som vanligt. Och ALLTID 5-kronorskorv vid utgången innan hemfärd!

lördag 13 november 2010

Stora flyttlasset

Färgen har precis hunnit torka i natt. I dag kom dom och fyllde huset med alla sina prylar, möbler och massa kartonger.

Tidig frukost för att ladda inför tunga lyft!

Redan 9 på morgonen började dom lasta på Kungsholmen, för att sen komma med ett fullt släp och en full lastbil.

För att inget ska kunna tippa ut ur hissen så måste man faktiskt stå så här...

Lasset fylls...

Nu är det fullt till bredden. Plus ett släp lika fullt. Tor att dom har snälla och starka kompisar!

fylld till bredden som sagt...

Hon, Han deras kompisar och Hennes föräldrar bär, sorterar och packar upp.

Stephane tittar fram bakom soffan han just kånkat upp till vinden samt därefter monterat ihop.

Doris hjälper också till att flytta genom att spatsera igenom alla rummen och hålla koll på oss andra.

Hon och Stephane kollar in övervåningen med ganska lågt sluttande taket...


Efter första lasset med Hennes grejer så åker Han och några till i väg för att hämta hans grejer i Barkarby och i ett Shurgardförråd i Solna. Under tiden packar Hon och Hennes mamma upp lite saker och fikar med fler kompisar som kommer förbi och vill hjälpa till.

Hennes pappa krattar under tiden hela framsidan, hela altanen och rensar undan gamla grenar och klipper ris. Härligt att någon bryr sig om min trädgård!

När Hans lass med prylar kommer så blir det full rulle igen. Nu är hela jag full av saker och jag vet inte hur allt ska få plats när det väl är uppackat. Allra rörigast är det i "humlerummet" och de andra rummen i källaren som är fullt av osorterat bråte. Under trappan ligger blå IKEA-väskor med kläder (19 med hennes kläder och 1 med Hans) och 5 flyttkartonger med skor (bara Hennes). I övrigt har Hon satt färgade postitlappar på alla kartonger så att de ska hamna i rätt rum. Blå för kläder (=under trappan så länge), rosa för köket, ljusgula för vardagsrummet, illgula för arbetsrummet och gröna för källarförrådet/pannrummet. Ett organiserat kaos helt enkelt.

Har kännt mig tom ett tag, men nu är jag full igen.

Dagen avslutas framför öppna spisen med några tappra flyttkompisar, thaimat från Thaikiosken och några öl.
STORT TACK till alla som hjälpte till!!!!
TACK!!!

fredag 12 november 2010

Målning

Han, Hon och hennes föräldrar målar hela matrummet och trappen så att den småblommiga tapeten helt försvinner. Hennes mamma hittar fler dammråttor bakom mina element, listerna är så ostädade att tejpen lossnar, känns inte bra att de lämnat över mig i så dåligt skick, men för min del kan det bara bli bättre. Tycker synd om dem bara att jag inte var finare från första stund.





I sovrummet river Han och Hennes pappa ner fondväggstapeten och målar vitt. De håller på hela dagen och halva natten igen.



Till lunch går de ner till Spånga Centrum och Gerds Pizzeria och äter lunch. På vägen hem hittar de Thaikiosken också. Det finns många goda matställen nära mig :)

Mitt på dagen tittar Grannarna i gröna huset mittemot förbi och hälsar välkomna med en "Fallskärmsblomma" och ett fint kort. Grannen har bott bredvid mig hela sitt liv och vet det mesta om mig och mina grannar. Hon lovar att berätta mera någon dag.




Sent på kvällen så åker Hon och Han i väg till lägenheten på Kungsholmen och packar det sista där. De passar på att hämta några kartonger till köket och lite annat smått och gott. Det börjar kännas som deras mer och mer. Jag märker redan stor skillnad trots att de inte flyttat in alla sina prylar än...

Under tiden dukar Hennes fräldrar upp en lyxmiddag med ostar, korv och lufttorkad skinka och ett fint rödvin.




Dags att packa i hop det sista inför morgondagen...

torsdag 11 november 2010

Första natten med gänget!

Han och Hon sover på luftmadrass i sovrummet på vinden. Hennes föräldrar sover i Hans säng och madrass på golvet i fd. barnrummet, blivande arbetsrummet.




Förutom sängar och madrasser har de fått hit lite möbler från Norrköping som Hon fått av sina föräldrar. Ett vackert gammalt slagbord, ett bord till, ett supergulligt ljusblått skrivbord till sovrummet på vinden, extra stolar, ett par tavlor, trasmattor till källaren och blå utemöbler som matchar min fönsterfärg precis!